blog

בלוג על קופירייטינג, שיווק וכל מה שמסביב

לעשות לוקליזציה ליוזר פרסונה, להוסיף טולטיפ ליד הפלייס הולדר ולתכנן את הג'רני - לא הבנתם מה אנחנו מנסים להגיד? לא נורא, עוד רגע הכל יהיה ברור. אם גם אתם רוצים להבין מה זה המיקרו-קופי הזה שכל הצעירים מדברים עליו לאחרונה, הנה כל המושגים שחשוב להכיר
לא משנה אם תקראו להם צרכנים, משתמשים או לקוחות, כיום כולם מחפשים את המותגים שידברו אליהם בצורה פשוטה ואותנטית ויעניקו להם ערך מוסף. מותגים שיעמדו בציפיות האלה, יהנו מקהל נאמן ואוהד ובטווח הארוך יצליחו לבדל את עצמם מהתחרות וירוויחו יתרון שיווקי משמעותי. הנה 4 דוגמאות לחברות עם אסטרטגיית מיתוג שמראות איך עושים את זה נכון
בניין צריך ארכיטקטורה. סרט צריך תסריט. תוכן צריך אסטרטגיה. אם רוצים שהוא יועיל לביזנס, ילמד ויהיה מהנה ללקוח וגם שיוכל להתפתח לתפיסות ולתדמית שהמותג רוצה לאמץ
כמו קרמל מלוח או וולטר ווייט בשובר שורות - מיקרו-קופי טוב יודע ליצור אפקט בכמה צורות וצריך לקחת בחשבון פונקציונאליות, אופי ועניין
לפני שניגשים לעבודה על כל תוצר פרסומי, משילוט חוצות ועד לקמפיין פייסבוק, מתחילים בכתיבת בריף מפורט ומסודר. הבריף מקצר תהליכי עבודה - הוא ממקד, מדייק ומשמש כ"בנק רעיונות" לצוות הקריאייטיב שבונה את הקמפיין.
את המשפט "המסע הוא העיקר, לא היעד" אמר ט.ס. אליוט, וכנראה שאף איש שיווק לא חזר אחריו. כשמדובר במשפכי מכירות, מסעות לקוח ויחס המרה, היעד הוא לגמרי העיקר, אבל כדי להגיע אליו, לקוחות צריכים לצעוד כמה צעדים
אפיון פרסונה למותג הוא אחד האלמנטים המרכזיים בתהליך האסטרטגי של אפיון שפה. זה השלב שבו אנחנו מעצבים ומתארים מי מדבר, על מה הוא מדבר ואיך הוא יגיד את זה.
זה היופי בגידול מותגים - אם יודעים להגדיר מה אנחנו מצפים מהם, קל מאוד להבין לאילו כיוונים נכון להוביל אותם. לאורך השנים ראינו שאחת הדרכים האפקטיביות, שמאפשרת להגדיר בצורה מדויקת את דרך הגידול הנכונה והאותנטית לכל מותג, היא באמצעות אפיון שפה ובנייה נכונה של מסרים.
כל מי שביקר בתערוכה מקצועית אחת בימי חייו, יודע לספר על נהרות עלונים שיכולים להטביע גם שחיינים מקצועיים. ואם כל עלון היה באמת מספר על משהו חדש, אזי מילא. הדבר נכון בענפים רבים בתחומים שונים - פעילות B2B מאופיינת בשמרנות ורשמיות, ולעתים קרובות גם בהנחה סמויה ש"אין הבדל בין מה שאנחנו עשים למה שהמתחרים עושים".
קופירייטינג טוב לוקח את הקורא למסע קצר מנקודה א', שבה הוא כרגע נמצא, אל עבר נקודה ב', שם נמצא המסר הפרסומי/שיווקי/תדמיתי שלך. את המסע הזה הטקסט צריך להעביר ביד בוטחת וכמו מדריך טיולים מיומן – באופן מרתק, פוקח עיניים וזורם. ממש כמו שפוקח הזחל הכחול את עיניה של אליס.
הסיטואציה: דלת המעלית נפתחת ומולך מתייצב הלקוח שתמיד רצית לפגוש; האתגר: ב-30 שניות עליך לשכנע אותו שאיתך, הוא הולך להרוויח בגדול; הדרך: ה-Elevator Pitch המושלם.
כל אסטרטגיה יכולה לקבל מספר פרשנויות קריאטיביות. למשל, יש הרבה מאוד דרכים לומר "אנחנו הכי גדולים/זולים/שירותיים". למסר, יחד עם האופן שבו המותג שלך יבחר את השפה והטון, יש השפעה על התמונה הכוללת שמתקבלת מתהליך המיתוג בכללותו. ולכן, אחרי שמגבשים את המסר, כדאי לגבש גם את אסטרטגיית הסלוגן.
נדמה שטקסטים משכנעים נכתבו בנשימה אחת. הם לא מתאמצים, מציגים סיבות הגיוניות פורטים על נמני הרגש הנכונים. לטקסטים משכנעים יש הרבה גורמים, חלקם תלויים בכישרון וחלקם בכמות הזמן שמשקיעים ובמידת ההיכרות עם הנושא. אבל לכולם יש מבנה מסודר שמוביל את הקורא בין הנקודות, דרך התנגדויות ועד לעמדה הרצויה.
אנחנו ננגעים, נמשכים, מתרגשים ומתמלאים בקשת של מחשבות ותחושות מהאנשים שסביבנו. לכן, אם תחשבו על המותג שלכם במונחים אנושיים, תוכלו להבין טוב יותר איזה קשר הוא מקיים עם קהלי היעד שלכם, ואיך הוא הופך חי יותר בעיניהם.
לפני שהמחשבה הראשונה מקבלת צורה, המילה הראשונה חותכת את הלובן והמשפט הראשון לוקח אוויר וממריא – השום דבר ואינסוף האפשרויות חיים ביחד על הדף הלבן. תסמונת הדף הלבן היא תופעה מוכרת בין סופרים ויוצרים בכלל.
קופירייטינג משנה צורות בכל זמן ובכל מדיה. קחו למשל את הרשתות החברתיות, הווידאו, נקודות המכירה והאפליקציות ותבינו איך יכולות חדשות הצריכו התאמות במסרים ובהגשה. השינויים בפלטפורמות לא שינו דבר בצורת החשיבה, אז על זה אנחנו הולכים לדבר :)
נאמנות למותגים? לא בעידן הדיגיטלי. מחקרה של חברת הייעוץ מקנזי, מצביע על ערעור מעמדו של ערך הנאמנות למותג, כגורם מכריע בכוונת הרכישה.
גם אם התכוונתם לכתוב מכתב שיווקי קצר, סיכום פגישה או מייל ללקוח פוטנציאלי – הטקסטים שלכם צריכים להיות זורמים, מדויקים ואפקטיביים. למרות שלכתיבה אין תבנית מוגדרת, הנה כמה טיפים שיכולים להפוך את העניין למסודר וברור יותר.
צחוק היא דרך נפלאה לחבר בין אנשים לאנשים ובין אנשים למותגים. הפרסום בטלוויזיה הבין את העיקרון הזה מזמן. העולם הדיגיטלי גם מבין את זה - ועושה את זה בכלל לא רע.
דמיינו את הטקסטים שלכם כמו חלון ראווה בחנות נעליים. הם יחליטו אם תציגו עשרות נעליים על מדפים כמו ברחוב הרצל ברמת גן, או שתציגו חמישה דגמים ותגרמו לאנשים לדמיין ולהיכנס לחנות.